2014. január 30., csütörtök

Az első igazán tetszetős szappan

Bár a szappanos tanfolyamon azt tanultuk, hogy a minőségi hidegen sajtolt olajokat szinte kár beletenni a szappanba (inkább együk meg :-)), én sosem állom meg, hogy a klasszikus kókusz és shea mellé ne tegyek bele olyasmit amiről azt gondolom, hogy még jobb lesz a bőrnek. A veszélye megvan, hogy hamarabb avasodhatnak a jobb minőségű olajokat tartalmazó szappanok, de eddig az avasodással még szerencsém volt: sikerült elkerülnöm.
Azt is hozzá kell tennem, hogy évekig egy szappant sem tároltunk, többnyire elfogyott féléven belül. Bár múltkor egyik kedves barátnőm polcán felfedeztem egy szappant amit tavaly karácsonyra ajándékoztam neki és örömmel láttam, hogy kutya baja :-)

Meg is állapítottam, hogy a szappan tartósabb ajándék lehet, mint a mézeskalács házikó, amit párom anyukája addig őrizgetett nagy becsben míg az egerek rá nem találtak és meg nem dézsmálták. Ez egy szappannal aligha fordul elő.

Ez a szappan volt az első olyan darab ami igazán nagy örömet okozott felvágás után a színeivel, mintáival. Az anattó narancsos, és a spirulina zöld színéhez megint nagy kedvencemet, a citromfüves illóolajat választottam illatul. A középső fehér részbe másik favoritomat, némi darált mákot tettem.

Egy hete érnek a szappanok, egyelőre maradtak a gyönyörű színek, remélem maradnak is!
Mint valami rakott zöldség, nem? :-)

Tömbben így nézett ki


Remélem a szép színek maradnak szappanosodás után is


A szappan összetevői: elszappanosított olajok: shea vaj, kókuszvaj, hidegen sajtolt napraforgó olaj, olívaolaj, búzacsíra olaj, citromfű tea, spirulina alga (zöld rész), anatto (narancsos rész), darált mák, citromfű illóolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése